Informații

Profilul coot


portret

nume: Coot
Alte nume: Sloth, Coot
Numele latin: Fulica atra
clasă: Păsări
dimensiune: 32 - 42 cm
greutate: 500 - 800 g
vârstă: 10 - 20 de ani
apariție: penaj negru, cioc alb
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Omnivore (omnivor)
alimente: Pești, insecte, melci, crabi și scoici
răspândire: Europa, Asia, Australia, Noua Zeelandă
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: Zonă ripariană pe lacuri și pâraie
inamici naturali: Păsări de pradă
maturitatea sexuală: 1 an
sezonul de împerechere: Martie - aprilie
sezonul de reproducere: aproximativ 21 de zile
dimensiunea ambreiaj: 5 - 10 ouă
comportament social: Asociația familiei
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre pustiu

  • Coot, numit și Sloth sau Fulica atra, descrie un pasăre de apă din Rallen, care este originar din mare parte din Europa și Asia, precum și din Australia și Noua Zeelandă.
  • În Europa este aproape peste tot, cu excepții din Islanda și din regiunile de nord ale Scandinaviei, evitând altitudini mari în munți.
  • În funcție de aria de distribuție, acestea sunt fie păsări rezidente, fie migrează în căminele de iarnă din Africa de Nord, Mediterană sau Orientul Mijlociu în toamnă.
  • Cootul populează în principal ape stagnante sau slab curgătoare, cum ar fi lacurile, iazurile de diferite dimensiuni și brațele laterale ale râurilor. Deosebit de importante sunt un conținut ridicat de nutrienți în apă și în zone riverane superficiale cu o creștere densă a plantelor.
  • În zonele riverane, puii își construiesc cuiburile plutitoare constând din diverse materiale vegetale și crenguțe.
  • Cootul este inconfundabil pentru aspectul său distinct. Penajul este vopsit de negru, strălucitor de culoare verde, cu lumină și contrastează puternic cu placa frontală albă ca zăpada, factura albă și ochii mici, roșu aprins sau maro-roșu.
  • Cocul atinge o lungime de până la 42 de centimetri și are un cap mic și o relativă a corpului, relativ scurtă.
  • Se hrănește cu omnivore din părți ale plantelor, cum ar fi iarba, nuferii și trestiile, precum și cu alimente animale, precum pești mici, insecte, melci, crabi și scoici. În apropierea așezărilor umane, gunoiul și mâncarea de rață nu sunt turnate.
  • Sezonul de curte începe în martie și este asociat cu lupte aprige pentru terenurile de reproducție.
  • Masculii și femelele se unesc pentru a forma cupluri monogame și de obicei cresc două ouă pe sezon.
  • În cuib, femela depune între cinci și zece ouă bine camuflate prin suprafața reperată, care sunt incubate de ambii părinți timp de aproximativ trei săptămâni.
  • Puii sunt vânați în cuib doar câteva zile și hrăniți cu mâncare. Apoi urmează părinții și petrec primele cinci săptămâni de viață în familie.
  • Deși tinerii călători au devenit angajați, ei rămân pe teritoriul părinților de ceva timp.
  • Majoritatea Cootilor cresc doar la vârsta de trei ani, prima dată, chiar dacă sunt maturi la vârsta de un an.
  • O parte semnificativă din tâmpenii tineri nu supraviețuiește primilor doi ani de viață din cauza condițiilor meteorologice. Multe gheare sunt distruse de fluctuațiile de apă sau infestarea parazită.
  • Speranța maximă de viață a Sloth este de douăzeci de ani.


Video: 5 trucuri pentru Instagram Story-uri mai cool (Ianuarie 2022).