În detaliu

Chinchilla - profil


portret

nume: Chinchilla
Numele latin: Chinchillidae
clasă: Mamifer
dimensiune: 15cm - 50cm
greutate: 0,5 kg - 7,0 kg
vârstă: 3 - 20 de ani
apariție: albastru-gri
dimorfism sexual:
tipul de Nutriție: Erbivore (erbivor)
alimente: Iarbă, fân, ierburi
răspândire: Argentina, Chile, Peru
origine originală: America de Sud
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: Munți, peisaj stâncos
inamici naturali: Păsări de pradă
maturitatea sexuală: aproximativ șase luni
sezonul de împerechere: lunar
perioada de gestație: 100 - 110 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 3 pui
comportament social: Animal de turmă
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre chinchilla

  • Chinchillas descrie o familie autohtonă din America de Sud de rozătoare de dimensiuni medii care trăiește în regiunile muntoase din Argentina, Bolivia, Chile și Peru. Familia de chinchilla include chinchilele, precum și viscoacele și șoarecii de iepure.
  • Chinchilele reale sunt împărțite în chinchile cu coadă lungă și scurtă, în funcție de fizic. Se găsesc mai ales în Anzi și în regiunile coaste deluroase din vestul Americii de Sud, unde trăiesc retrase în creve și peșteri.
  • Chinchilele nu sunt dificile atunci când cauți hrană și hrană ca ierbivore din vegetația rară din regiunile muntoase.
  • Pentru a rezista condițiilor climatice extreme și schimbărilor de temperatură, chinchilele au dezvoltat o haină care este considerată a fi cea mai densă dintre toate animalele vii de pe Pământ.
  • Aceste animale predominant nocturne și cu crepuscul trăiesc în ambalaje, care pot acoperi de la câteva până la câteva sute de exemplare. În cadrul grupurilor, femeile sunt sexul dominant și se comportă întotdeauna extrem de agresiv față de rivale. Femelele sunt de obicei mult mai mari decât omologii lor de sex masculin.
  • Chinchilele sunt animale foarte sociale. Comunicarea chinchilelor între ele are loc nu numai prin sunete caracteristice, ci și prin contact fizic intensiv, precum și printr-un repertoriu bogat de semnale de parfum și corp.
  • În sezonul de împerechere între începutul verii și toamna târziu, aduce chinchila feminină de obicei de două sau trei ori descendenți pe lume. Cei mici sunt păroși și complet dezvoltați imediat după naștere și încep în prima săptămână de viață pentru a lua pe lângă laptele matern și alimentele solide. După cel mult două luni, chinchilele tinere sunt independente.
  • Chinchilele sunt foarte timide în sălbăticie și se caracterizează printr-un comportament de evadare pronunțat. Când sunt prinși ca pradă, își surprind vânătorul pierzând o parte din haină și scăpând. Când se află în situații periculoase, chinchilele se pot apăra eficient prin pulverizarea inamicului cu urină.
  • În multe țări din întreaga lume, chinchilele sunt animale de companie extrem de populare și sunt, de asemenea, crescute în ferme pentru industria blănurilor. Blana de chinchilla este considerată unul dintre cele mai valoroase și căutate tipuri de blană. La începutul secolului XX au fost aproape eradicate prin vânătoare în sălbăticie. Stocul nu s-a recuperat pe deplin în ciuda programelor de protecție intensivă, întrucât habitatul lor este din ce în ce mai distrus. Prin urmare, atât chinchilele cu coada lungă, cât și cele cu coadă scurtă sunt încă listate ca specii pe cale de dispariție.
  • Culoarea naturală a hainei chinchilelor apare într-un gri albăstrui distinctiv. Eforturile de reproducere au adus în ultimele decenii, de asemenea, copii negre, blonde și albe.


Video: Le chinchilla : un NAC tout doux (Decembrie 2021).