Informații

Animalul cu degetul (Aye-Aye) - Posterul dorit


portret

nume: Deget animal
Alte nume: Aye-Aye
Numele latin: Daubentonia madagascariensis
clasă: Mamifere
dimensiune: 30 - 40cm
greutate: 2,5 - 3,0 kg
vârstă: 10 - 20 de ani
apariție: haina neagra-gri
dimorfism sexual: Nu
tipul de Nutriție: Omnivore (omnivor)
alimente: Insecte, nucă de nucă, nucă de flori, fructe
răspândire: Madagascar
origine originală: Madagascarul de Nord și Vest
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: Pădure tropicală, pădure de mangrove
inamici naturali: Pisica Frett
maturitatea sexuală: cam la varsta de trei ani
sezonul de împerechere: ?
gestație: 160 - 170 zile
dimensiunea gunoi: 1 cub
comportament social: Singuri
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre animalul cu degetul

  • Animalul deget sau Daubentonia madagascariensis este, după cum sugerează numele latin, situat pe insula Madagascar. Răspândită inițial în multe părți ale țării, se datorează decimării habitatului său natural astăzi numai în zone izolate din estul și nord-vestul Madagascarului. Pădurile în care trăiește animalul cu degetele sunt curățate intens pentru construcția plantațiilor.
  • Animalul cu degetul, cunoscut și sub numele de „Aye-Aye”, descrie o specie de primate în lămâi. Descoperirile fosile dovedesc existența unui al doilea tip de animal mult mai mare, care este dispărut din motive încă neexplicate.
  • Cu o lungime a corpului de cel mult patruzeci de centimetri, animalul cu degetul are aproximativ dimensiunea unei pisici mici. Cântărește aproximativ 2500 până la 3000 de grame, are un craniu mic, cu urechi relativ mari, proeminente și cu vârfuri triunghiulare, ochi mari și o coadă lungă, stufoasă, care servește ca ajutor de urcare.
  • Rochia de blană a animalului de deget este lungă și tânguitoare și apare în culoarea maro-închis la gri-negru cu fire individuale de culoare gri deschis. Urechile negre adânci sunt chel, chipul este păroasă.
  • Animalul cu degetul și-a primit numele, pentru că are pe labe din față un deget lung și osos, lung, cu o gheară pronunțată. Cu acest deget extrem de specializat, aye-aye bate nucă de nucă de cocos și scoarță de copac la aproximativ trei bătăi pe secundă pentru a determina dacă conține mâncare. Cu gheara degetului subțire, chiar și animale mici de pradă pot pescui cu pricepere din găurile din scoarța copacului.
  • Animalele cu degetul trăiesc exclusiv în copaci, unde își construiesc cuiburile, se dedică îngrijirii blănii și merg în căutarea hranei. Cu o secreție formată în glandele situate în gât și cap, animalele degetelor își marchează teritoriul.
  • Mulți Aye-Ayes cad victima propriului prădător, o pisică vicleană pe nume Fossa.
  • Cu bitul puternic, Aye-Aye poate mușca și lemn tare și coajă de nucă de nucă pentru a ajunge la surse de lapte sau alimente.
  • Pe lângă laptele de nucă de cocos și larvele de insecte, animalul cu degetul se hrănește și cu fructe, semințe, ciuperci și nectar de flori.
  • Animalele cu degetul trăiesc ca niște singuri nocturni, care se întâlnesc doar pentru împerechere.
  • După o perioadă de gestație de aproximativ șase luni, femela naște într-un cuib înalt într-un vârf de copac, un singur pui care este complet orb pentru primele trei luni de viață. Este alăptată de mamă aproximativ opt luni, înainte de a rămâne în grijă încă un an și jumătate.
  • În sălbăticie nu se cunoaște speranța de viață a animalelor cu degetul. În captivitate, media de douăzeci de ani.


Video: NYSTV - What Were the Wars of the Giants w Gary Wayne - Multi Language (Ianuarie 2022).