Informații

Cangurul - Posterul dorit


portret

nume: Cangur
Numele latin: Macropodidae
clasă: Mamifere
dimensiune: 1,0 - 1,6m
greutate: 15 - 60 kg
vârstă: 7 - 15 ani
apariție: gri, roșiatic
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Erbivore (erbivor)
alimente: Frunze și iarbă
răspândire: Australia
origine originală: Australia
ritmul somn-veghe: crepuscul și nocturnă
habitat: păduri deschise, stepe, semi-deșerturi
inamici naturali: Dingos, păsări de pradă
maturitatea sexuală: cu 2 - 3 ani
sezonul de împerechere: tot anul
gestație: 20 - 40 de zile
dimensiunea gunoi: 1 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre cangur

  • Cangurii sunt cei mai cunoscuți reprezentanți ai marsupiilor, pe lângă koala.
  • La naștere, copilul cangur nu măsoară mai mult de 3 cm. Fără ajutorul mamei, se târâie înainte în geantă și suge pe una dintre cele patru tete. Cangurii pot rămâne în punga mamei lor până la 10 luni. Apoi devin prea mari și lasă geanta permanent, dar tot sug o anumită perioadă de tranziție pe tetele mamei.
  • Există aproximativ 60 de specii diferite de canguri care trăiesc în Australia.
  • În lupta cu ceilalți canguri se sprijină pe coadă și le lipsește opus o lovitură puternică cu picioarele posterioare.
  • Un cangur plin nu are dușmani naturali în afară de oameni. Cangurii tineri, bolnavi sau răniți sunt omorâți ocazional de dingoi.
  • Cangurul uriaș roșu (imaginea din dreapta) poate sări aproape 10m. Viteza maximă este de 70 km / h.
  • Cangurii, ca și vacile, produc metan în timpul digestiei. Bacteri responsabili se află în tractul gastro-intestinal al cangurului, care participă la descompunerea materialului vegetal.
  • Cangurul dă naștere doar unui pui pe litru. În același timp, n-ar mai fi loc în geantă în același timp pentru doi bebeluși canguri
  • Nevoia de apă poate acoperi un cangur aproape în întregime prin mâncarea sa. Doar rareori cangurii trebuie să bea apă. Deci sunt adaptate optim la condițiile uscate din Australia.
  • În funcție de specie, cangurii trăiesc solitari, în grupuri mici sau în grupuri mari.