Informații

The Marmot - Poster Poster


portret

nume: Marmotă
Alte nume: Munggen
Numele latin: Marmota
clasă: Mamifere
dimensiune: 30 - 60cm
greutate: 3500 - 7000g
vârstă: 10 - 17 ani
apariție: haina gri-maro
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: predominant ierbivore (erbivore)
alimente: Iarbă, rădăcini, ierburi, insecte
răspândire: Asia, Europa, America de Nord
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: Stepa, zonele inalte
inamici naturali: Păsări de pradă
maturitatea sexuală: aproximativ 2 - 3 ani
sezonul de împerechere: Mai - iunie
gestație: 30 de zile
dimensiunea gunoi: 2 - 4 pui
comportament social: Diferit fel de noapte
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant pentru cățelul de la sol

  • Porumbul este o rozătoare din familia gopanului, strâns legată de veverița.
  • Se găsește doar în climele temperate și în regiunile arctice din Europa, Asia și America.
  • În lumea întreagă, se disting paisprezece specii diferite de marmote, care locuiesc în principal în stepele, peisajele ploioase și zonele alpine deasupra liniei arborilor din zonele reci.
  • Marmota este o rozătoare relativ mare de corp stern și conic, care atinge o lungime de șaizeci de centimetri în funcție de specie. Coada stufoasă și păroasă are o lungime de zece la douăzeci de centimetri.
  • Blana marmotei este densă și poate apărea în diferite nuanțe de gri și maro în funcție de specie. Coada este de obicei colorată maro deschis și are un punct maroniu închis sau negru la capăt. Sexele sunt greu de diferențiat între ele, dar adesea haina masculilor este puțin mai închisă decât cea a femelelor.
  • Datorită blănii lor groase, marmotele sunt perfect adaptate condițiilor meteo dure din habitatele lor.
  • Ca un animal înrădăcinat, porumbul are tari puternice și fără păr, cu labe frontale gheare lungi și puternice. Urechile sunt relativ mici și sunt aproape de cap.
  • Atât auzul, cât și vederea sunt foarte bine instruiți. Marmota are un câmp vizual larg, care rezultă din poziția laterală a ochilor asupra craniului.
  • În poziția șezând caracteristică pe labele posterioare, marmota își observă împrejurimile. Luptele sunt, de asemenea, efectuate în această poziție verticală a corpului.
  • Cu fluierele tipice, marmotele își apără colonia împotriva invadatorilor de acest fel.
  • Simțul mirosului nu este puternic, totuși marmotele unei colonii se recunosc printr-o secreție, care se formează în glande pe obraji.
  • Marmota se hrănește în principal cu ierburi alpine, ierburi și rădăcini, dar, ocazional, mănâncă și viermi de pământ, insecte și larvele lor.
  • De la sfârșitul verii, toate animalele unei colonii încep să lase iarbele să se usuce la soare. Cu fânul își păstrează clădirile pentru a le pregăti pentru hibernare. Ca animale extrem de specifice sitului, ele creează clădiri care se extind în mod constant de-a lungul generațiilor. Așadar, cățelele de sol pot perfora literalmente pământul pe teritoriul lor.
  • În comparație cu alte rozătoare, marmota înainta stângaci într-o plimbare cu vada. În caz de pericol, poate fugi rapid în construcția sa.
  • Imediat după ce hibernarea are loc din mai, împerecherea are loc atunci când slănina de iarnă a animalelor nu este complet consumată.
  • După o perioadă de gestație de aproximativ cinci săptămâni, femela dă naștere mai multor tinere orbe, care părăsesc clădirea abia două luni mai târziu. Aproximativ jumătate dintre tineri nu supraviețuiesc primei ierni.
  • Marmotele au o speranță medie de viață de aproximativ cincisprezece ani.


Video: So Ji-sub OMV BTSPoster shooting the b-cuts (Ianuarie 2022).