Informații

Profilul posum


portret

nume: Posum
Alte nume: Opossum
Numele latin: Didelphis
clasă: Mamifere
dimensiune: 30 - 50cm
greutate: până la 5000g
vârstă: 2 - 3 ani
apariție: haina greșită
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Omnivore (omnivor)
alimente: Mamifere, amfibieni, reptile
răspândire: America de Nord și de Sud
origine originală: probabil America de Nord
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: preferă pădurile
inamici naturali: Vulpe, bufniță
maturitatea sexuală: din al doilea an de viață
sezonul de împerechere: Februarie - mai
gestație: 12-14 zile
dimensiunea gunoi: până la 20 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre posum

  • Posumul aparține familiei opossum-urilor și se găsește doar pe continentul american.
  • Acest marsupial este una dintre cele mai vechi specii de animale din toate timpurile, deoarece a locuit pământul în urmă cu 80 de milioane de ani.
  • Opossum-urile sunt native din Statele Unite ale Americii de sud, Canada Centrală și unele țări din America Latină, unde locuiesc în diferite habitate.
  • Opossumii preferă să trăiască în păduri de foioase și conifere, dar și în prairile și în apropierea malurilor râurilor dense, în parcurile urbane și în zonele agricole.
  • În funcție de aria de distribuție, se face o distincție între mai multe specii, printre care Virginia Opossum, Opossumul de sud și Weißohropossum.
  • Cu un total de 52 de dinți, Virginia Possum este considerată mamiferul cu cea mai mare dentiție.
  • Opossum-urile, în funcție de specia cuprinsă între 30 de centimetri și jumătate de picioare lungime și ating o greutate corporală de până la cinci kilograme. Acest lucru îi face cei mai mari reprezentanți ai opossum-ului.
  • Opossum-urile au o rochie din blană care constă dintr-o haină lungă, predominant mijlocie gri și o haină albă. Fruntea albă prezintă adesea mai multe dungi negre. Coada, care servește opossum-ul ca instrument important de prindere, este goală și puțin păroasă doar la rădăcină. Urechile sunt relativ mari și de obicei roz sau negru, ochii cu buton negru sunt ușor proeminenți.
  • Opossum-urile sunt singuri nocturni care merg să caute hrană la amurg în zona lor. Însoțitorii tind să se comporte extrem de agresiv.
  • În timpul zilei se retrag în ascunzătorile lor, pe care le găsesc în trunchiuri și pârâuri de copaci, sau excavau în pământ.
  • Numai în sezonul de împerechere Opossum-urile se întâlnesc. După o perioadă de gestație în medie de treisprezece zile, femela naște până la douăzeci de tinere. Doar aproximativ jumătate găsesc o tetină și rămân în geanta mamei două luni după naștere. După ce pisoii părăsesc geanta, ei sunt transportați pe spatele mamei încă trei luni înainte de a părăsi în sfârșit îngrijirea.
  • Ca carnivore, potențialele se hrănesc în principal cu păsări și mamifere mici, melci, broaște, șerpi, viermi și insecte. Diverse fructe de pădure și fructe, boabe și semințe, precum și morcovul servesc opozumurile ca surse alimentare importante. Ocazional, ca adepți culturali, ei răsfoiesc și cutii de gunoi și păsări de rupere.
  • Deși sunt vânați intens pentru blana lor și multe exemplare cad victime ale traficului rutier, posesoarele nu sunt specii pe cale de dispariție.
  • Inamicii naturali ai Opossums sunt pe lângă oameni și păsări mari de pradă, cum ar fi bufnițe și vulpi, coiot și pisici sălbatice. Dacă oposul este amenințat de un prădător, acesta este mort, se rostogolește, lasă limba din gură și rămâne nemișcat timp de câteva ore.
  • În sălbăticie, posesiunile au o speranță de viață de aproximativ doi ani, dar în captivitate pot fi de până la trei ori mai vechi.


Video: Fallout 76 - Old Possum Brewery Camp Building Steps (Ianuarie 2022).