Informații

The Robin - Poster Wanted


portret

nume: Robin
Alte nume: Cântăreț Robin
Numele latin: Erithacus rubecula
clasă: Păsări
dimensiune: până la 15cm
greutate: 15 - 20g
vârstă: 3 - 6 ani
apariție: penaj maro deschis, zona gâtului portocaliu
dimorfism sexual: Nu
tipul de Nutriție: Insectivore (insectivore)
alimente: Viermi, gândaci, păianjeni
răspândire: Europa, Asia, Africa de Nord
origine originală: Europa Centrală
ritmul somn-veghe: lumina zilei și amurgul activ
habitat: Păduri, grădini
inamici naturali: Vulpe, marteni, păsări de pradă
maturitatea sexuală: deja în primul an de viață
sezonul de împerechere: de trei ori pe an
sezonul de reproducere: 14 zile
dimensiunea ambreiaj: 4 - 7 ouă
comportament social: ?
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant despre robin

  • Robinul aparține familiei păsărilor paserine și este ușor de determinat pentru multe persoane datorită penajului său izbitor. Are spatele brun-măsliniu și burtă albastru-gri deschis, pe față și pe piept, de la roșu aprins până la portocaliu.
  • Fizicul rotunjit, ciocul subțire mic și picioarele subțiri negre sunt trăsături caracteristice ale acestui cântec popular.
  • Robinul, care este originar din Europa, Africa de Nord și Asia, are aproximativ dimensiunea vrăbii casei, cu o lungime medie a corpului de cincisprezece centimetri și o greutate maximă de douăzeci de grame.
  • Doar robinele europene care trăiesc în regiunile nordice ale Europei trăiesc ca păsări migratoare care petrec lunile de iarnă în țările din Mediterana și Africa de Nord.
  • Chiar și în primele ore de dimineață, cu aproximativ o oră înainte de răsărit, se poate auzi cântecul tipic al robinului. Chiar seara, când toți ceilalți păsări cântători adormesc deja, tâlharii încă stau sus în copaci, dând trilurilor lor caracteristice o voce ascuțită.
  • În timp ce robinul se găsea mai ales în zonele împădurite, astăzi îi place să populeze zone apropiate de oameni. Prin urmare, este originar din grădini, parcuri și cimitire, unde locuiește garduri și arbuști din apropierea solului.
  • Robinii își construiesc și cuiburile în arbuști densi. Femelele hrănite cu masculii se reproduc de două ori pe an și cresc până la șapte pui pe puiet. Aceștia sunt deja fugiți după două săptămâni și sunt hrăniți de părinții lor în afara cuibului de ceva timp.
  • Robinii trăiesc împreună în cupluri strict monogame. Cu toate acestea, în afara sezonului de reproducere, robinele extrem de bine purtate sunt singuri teritoriali care își apără teritoriul cu un comportament agresiv față de semenii lor.
  • Cu o populație feminină mai mică, aproximativ douăzeci la sută dintre bărbați nu găsesc un partener. Adesea, acești bărbați se unesc în grupuri care își petrec nopțile în ascunzători comune.
  • Robinele se hrănesc cu precădere cu gândaci, arahnide, viermi, melci mici, insecte și larvele lor. În grădini, ei caută deseori mâncare sub grămadă de lemn și echipament. Iarna, aceștia sunt bineveniți vizitatorii pe site-urile de hrănire, unde preferă să mănânce semințe și nuci în grăsimi. De asemenea, diferite fructe de pădure contează în lunile reci pentru sursele lor alimentare.
  • Robinii iubesc apa și sunt adesea observați penajul lor în frunze mari pline de rouă sau mici găuri de apă.
  • Robinii au mulți dușmani și adesea sunt pradă pisicilor domestice, martenselor și veverițelor, precum și păsărilor mai mari, cum ar fi magii, șoimi sau vrăbii.
  • În sălbăticie, robinele ajung de obicei la o viață de aproximativ cinci ani.


Video: One Piece : Robin's New Look and Zoro's Wanted Poster at Wano (Ianuarie 2022).