Informații

Porcul de apă - Posterul dorit


portret

nume: Porcul de apă
Alte nume: Capybara
Numele latin: Hydrochoerus hydrochaeris
clasă: Mamifere
dimensiune: 1 - 1,3m
greutate: 50 - 65 kg
vârstă: 6 - 10 ani
apariție: haina maro-cenușie
dimorfism sexual: Nu
tipul de Nutriție: Erbivore (erbivor)
alimente: Plante de apă, rădăcini, ierburi
răspândire: America de Sud
origine originală: America de Sud
ritmul somn-veghe: crepuscul activ
habitat: lângă apă
inamici naturali: Caiman, jaguar, șerpi, păsări de pradă
maturitatea sexuală: apare în al doilea an de viață
sezonul de împerechere: posibil tot anul
gestație: 110 - 150 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 8 pui
comportament social: Efectiv de animale / solitar
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant pentru capibara

  • Capybara, Hydrochoerus hydrochaeris sau Capybara, descrie cel mai mare reprezentant din lume pentru rozătoare, strâns legate de cobai.
  • Este originar din America de Sud, unde se găsește din Argentina până în Panama.
  • Capybara colonizează diferite habitate și se găsește în zonele umede și pajiștile umede, precum și în pădurile tropicale, în savane și în pădurile libere.
  • Deoarece porcul cu apă trăiește semiaquatic, acesta rămâne întotdeauna în apropiere de ape.
  • Acest mamifer, cunoscut și sub numele de tabără uriașă, atinge lungimile trunchiului capului de până la 130 de centimetri și cântărește până la 65 de kilograme, cu femelele mai mari și mai grele decât masculii.
  • Denumirea cățelușului de apă datorează acestei rozătoare statura sa bogată și rotundă, care amintește de cele ale unui porc.
  • Corpul mistrețului este acoperit cu o blană slabă și brună, roșiatică până la gălbuie.
  • Porcul cu apă are picioare lungi și un craniu rotund, cu ochi ușor proeminenți și urechi mici rotunde.
  • Este perfect adaptat modului de viață semiaquatic cu degetele de la picioare.
  • Capibarașii sunt activi în amurg și trăiesc în efective, care pot cuprinde până la treizeci de animale și constau dintr-un singur mascul, mai multe femele și animale tinere.
  • Acei bărbați care nu și-au înființat o asociație familială trăiesc ca singuri.
  • Masculul se împerechează cu mai multe femele din haremul său. În această perioadă, pe botul său se formează o glandă parfumată, care emană un miros musculos.
  • După o perioadă de gestație de patru până la cinci luni, femelele nasc mai multe animale tinere, care sunt complet dezvoltate și își însoțesc mama deja la câteva ore după naștere. Cel târziu la vârsta de patru luni, sunt înțărcați și expulzați.
  • Porcul de apă se hrănește cu precădere cu plante acvatice, rădăcini de arbori și ierburi, dar nu disprețuiește produsele agricole, cum ar fi orez, pepeni sau trestie de zahăr.
  • Pe țărm, capybarasul găsește locuri protejate și bine ascunse la care să se retragă în timpul zilei.
  • Mulți capibari cad victime ale caimanelor și jaguarilor, dar sunt vânați intens ca furnizor de carne de către oameni.
  • Dacă capibarabii se simt amenințați, ei fug mereu în apă.
  • Speranța de viață a mistrețului este de aproximativ zece ani.