Informații

Postaterul - posterul dorit


portret

nume: Anteater
Numele latin: Vermilingua
clasă: Mamifere
dimensiune: 80 - 120cm
greutate: 30 - 50 kg
vârstă: 10 - 20 de ani
apariție: negru, alb și maro
dimorfism sexual: Nu
tipul de Nutriție: Insectivore (insectivore)
alimente: Furnici, termite
răspândire: America Centrală, America de Sud
origine originală: America de Sud
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: Zone umede, savană, zone umede, pădure
inamici naturali: Jaguar, cougar
maturitatea sexuală: cam la varsta de patru ani
sezonul de împerechere: Septembrie - octombrie
perioada de gestație: 120 - 190 zile
dimensiunea gunoi: 1 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre anteater

  • Antetaterul poate fi asociat cu Nebengelenktieren și Zahnarmmen simultan la două grupuri diferite. Ca și alergători laterali, anteaterile au procese articulare suplimentare la nivelul coloanei toracice și lombare și, prin urmare, sunt strâns legate de năluci.
  • Anteaterii sunt originari din America Centrală și de Sud, unde se găsesc în păduri, savane, zone agricole și zone umede, în funcție de specie. Prefera sa stea langa ape.
  • În cadrul familiei anteater există patru specii diferite, care împart fizic caracteristic, gheare puternice și rochie densă și lungă de blană.
  • Cu o lungime a corpului de până la 120 de centimetri, o greutate corporală de până la cincizeci de kilograme și o lungime a cozii de aproximativ șaptezeci de centimetri, Marele Anteater este cel mai mare membru al acestui gen. Ursul de furnică pitică, însă, este doar o dată la un picior. În plus, familia include încă Tamandu de nord și de sud.
  • Consemnate în Marele Anteater sunt marcajele negre izbitoare ale paltonului predominant gri și alb, pronunțat, cu o botă lungă și îngustă de până la patruzeci de centimetri și capul relativ mic.
  • Anteterele de sex feminin sunt de obicei puțin mai mari și mai grele decât omologii lor de sex masculin.
  • Anteatrele se hrănesc, după cum sugerează și numele lor, în principal cu furnicile și termitele, ale căror cuiburi urmează cu botul extrem de sensibil la miros. Prada ei o ia cu limba lungă.
  • Sunt singuri care sunt foarte teritoriali și merg la vânătoare de mâncare în zona lor, deoarece călătoresc pe distanțe lungi. Ei sunt diurni și se retrag noaptea în ascunzătorile lor în tufișuri sau în goluri de copaci.
  • Anteriotul uriaș trăiește exclusiv ca un locuitor de jos, speciile mai mici sunt alpinisti buni și sunt în principal pe copaci.
  • Clădirile coloniei de furnici nu le distrug complet niciodată, astfel încât să se poată recupera după atac. Pentru săparea în cuiburi, anteaterile folosesc ghearele pronunțate, care se așează în partea din față și în spatele picioarelor de la capătul celor cinci picioare.
  • Ghearele ascuțite servesc, de asemenea, anteaterilor ca apărare împotriva prădătorilor, care pot fi puma sau jaguari și păsări de prada, în funcție de specie. Cea mai mare amenințare la aceste animale vine însă de la oamenii care le vânează pentru blana lor.
  • Când sunt amenințați, anteaterii își ridică picioarele posterioare și se apără cu ghearele ascuțite.
  • În zonele populate de oameni, anteaterii își emit furaje noaptea și se odihnesc în timpul zilei în ascunzătorile lor. Cu toate acestea, din cauza activității de noapte, multe animale cad victime ale traficului rutier.
  • Numai în sezonul de împerechere se întâlnesc bărbați și femele. După o perioadă de gestație de aproximativ 200 de zile, femela dă naștere unei tinere care trăiește pe spatele mamei pentru prima jumătate de an. Rămâne în grija lor aproape doi ani și devine matur sexual la vârsta de aproximativ patru ani.