În detaliu

Pine marten - Posterul dorit


portret

nume: Pine marten
Alte nume: Edelmarder
Numele latin: Martes martes
clasă: Mamifere
dimensiune: 40 - 50cm
greutate: 1 - 1,7 kg
vârstă: 6 - 15 ani
apariție: blană roșiatică sau maro închis
dimorfism sexual: ușor pronunțat
tipul de Nutriție: Omnivore (omnivor)
alimente: Amfibieni, fructe de pădure, insecte, rozătoare, nuci, păsări, moluște
răspândire: Europa, Asia Mică
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: Pădure de foioase, pădure mixtă
inamici naturali: Vulpe roșie, vultur auriu
maturitatea sexuală: cu al doilea an de viață
sezonul de împerechere: ?
gestație: ?
dimensiunea gunoi: 2 - 4 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant în legătură cu pinul marten

  • Pine marten sau Martes martes descrie un mic carnivor numărat printre adevărații marteni, care se regăsește ca locuitor de pădure în Europa și în multe țări occidentale din Asia.
  • El trăiește exclusiv în natura originală și, în contrast cu ruda sa apropiată, martenul de piatră, nu rămâne aproape de om. Doar din când în când un pin marten invadează parcuri mari.
  • Pinul marten are o haină maro roșiatică închisă, cu o pată mare gălbui la gât și un nas întunecat în contrast cu martenul de piatră.
  • La fel ca majoritatea speciilor de marten, pinul marten este alungit și zvelt, cu membre scurte și o coadă lungă stufoasă.
  • Deși este puțin mai mare decât piatra marten, greutatea corpului său este mai mică în comparație cu aceasta. Martensele de pin femele sunt puțin mai mici și mai ușoare decât masculii.
  • Blana de iarnă a pinului marten este moale, densă și mătăsoasă, hainele de vară mult mai dure și mai scurte.
  • Pinul marten este un alpinist excelent care vânează în copacii înalți și face manevre din ramură în ramură.
  • Dieta sa constă în principal din veverițe, păsări și moluște, precum și șoareci, moli, insecte, amfibieni și melci. În funcție de sezon, nuci, fructe de pădure și fructe sunt, de asemenea, surse importante de hrană.
  • Își omoară prada în câteva secunde cu o mușcătură vizată în gât.
  • Trăiește ca toți martenii solitari și arată un comportament teritorial pronunțat. Terenurile sale de vânătoare sunt marcate cu fecale, urină și secreția unei glande situate în regiunea anală.
  • Tâlharul nocturn se retrage în timpul zilei în ascunzătorul său în peșterile copacilor.
  • După împerechere în lunile de vară, există o dormință, adică oul fertilizat cuibărește în uter, dar se dezvoltă abia după iarnă.
  • Prin urmare, animalele tinere vin doar în primăvara următoare, de obicei în aprilie în lume. Se dezvoltă foarte repede și sunt independenți la vârsta de trei luni. Cu toate acestea, își petrec tot primul an de viață lângă mama lor.
  • Speranța de viață a copacului marten este de maximum cincisprezece ani.


Video: SODOM film documentar despre homosexualitate 2014 (Decembrie 2021).