Informații

The Great Spotted Woodpecker - poster dorit


portret

nume: Picător de pete mare
Numele latin: Dendrocopos major
clasă: Păsări
dimensiune: 20 - 25cm
greutate: până la 100g
vârstă: 5 - 10 ani
apariție: rochie cu pene alb-negru
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: în principal insectivore (insektivor)
alimente: Insecte, nevertebrate, semințe
răspândire: Europa Centrală, Eurasia și Africa de Nord
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: Păduri
inamici naturali: Păsări de pradă, marten, vulpe
maturitatea sexuală: aproximativ 12 - 18 luni
sezonul de împerechere: Aprilie - iunie
sezonul de reproducere: 11 - 13 zile
dimensiunea ambreiaj: 4 - 7 ouă
comportament social: Singuri
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant pentru marele picător de pete

  • Marele picător de pete se găsește în Europa Centrală, Eurasia și Africa de Nord în aproape toate pădurile și parcurile care au un nivel ridicat de lemn mort.
  • Se hrănește în principal cu insecte, păianjeni, nevertebrate și mici ouă de păsări. Iarna, îi place să hrănească și casele, unde a tocat literalmente găluște și alune și joacă un rol dominant asupra altor păsări de grădină. Gama sa largă de alimente include, de asemenea, fructe de pădure, fructe și semințe în sezonul rece.
  • Primăvara, picătoarea de pete folosește sursa de sânge ascendentă a copacilor ca sursă de hrană preferată. Pentru a atinge acest lucru, el lovește cu vârful puternicului său Meißenschnabels găuri minuscule, distanțate într-o linie orizontală în scoarța copacului.
  • În plus față de aceste găuri, el a proiectat așa-numita forjare a picătorului, mici crestături în scoarța copacului, pentru a prinde prada, cum ar fi insectele și semințele cu coajă dură și apoi să o deschidă mai bine cu ciocul.
  • Marele ciocănit cu pete rasă o dată pe an între aprilie și iunie. Un ambreiaj conține de obicei între trei și șapte ouă, care sunt incubate într-o peșteră în copaci putred. După ce băieții au fugit, părinții părăsesc peștera, pentru a lovi anul nou un alt pat fierbinte în alt copac. Peșterile de reproducție abandonate servesc drept adăpost și habitat pentru multe alte animale, cum ar fi țâțele mari, veverițele sau albinele sălbatice.
  • De asemenea, mulți pipați de pete mari încearcă să bată peșterile cu puiet în fațadele casei și, astfel, pot provoca pagube mari. În astfel de cazuri, proprietarii de locuințe nu au altă alternativă decât să alunge păsările cu fâșii de aluminiu, plastic sau altele asemănătoare în vânt.
  • Tocarea rapidă nu indică neapărat că marele picător creează un cuib sau caută hrană. Buntspechte drummeln pe lemn și multe alte materiale care reprezintă un corp rezonant potrivit pentru a comunica între ei și pentru a-și apăra teritoriul împotriva adversarilor.
  • La nivel mondial, stocul de picătoare de pete este în continuă creștere, numai în Germania este estimat la aproximativ 600 000 - 800 000 de perechi de reproducție. Marele picător de pete este una dintre cele mai pe cale de dispariție a păsărilor.


Video: Words at War: Eighty-Three Days: The Survival Of Seaman Izzi Paris Underground Shortcut to Tokyo (Decembrie 2021).