În detaliu

Flamingo - profil


portret

nume: Flamingo
Numele latin: Phoenicopteridae
clasă: Păsări
dimensiune: 100 - 150cm
greutate: 2 - 3,5 kg
vârstă: 10 - 30 de ani
apariție: alb-roz
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Filtru plancton (planctor)
alimentePlancton, crustacee, larve de insecte
răspândire: Africa, Asia, Europa, America de Nord și de Sud
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: zi și noapte activă
habitat: lacuri sărate
inamici naturali: Păsări de pradă
maturitatea sexuală: cu 2 - 5 ani
sezonul de împerechere: Ianuarie - martie
sezonul de reproducere: 26 - 30 de zile
dimensiunea ambreiaj: 1 - 2 ouă
comportament social: formarea coloniei
Din stingere: nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre flamingo

  • Flamenii își datorează culoarea roz rozele alimentare. Când filtrează apa, iau mici crabi. Coloranții raștilor (carotenoizi) asigură apoi culoarea caracteristică după un anumit timp. Din acest motiv, flamenii nou-născuți sunt încă albi.
  • Flamenii preferă lacurile sărate ca habitat.
  • Flamenii filtrează apa cu ciocul. După ce ciocul s-a umplut, apa se scurge din nou. Înapoi în cioc, rămân plancton și insecte mici.
  • Flamenii se reproduc pe bălți de noroi auto-făcute în mijlocul lacurilor. Acolo sunt neliniștiți și atâta timp cât nivelul apei rămâne constant, de asemenea, ferit de prădători.
  • Flamenii tineri sunt hrăniți de mamă și tată cu așa-numitul lapte de capră. Această substanță asemănătoare laptelui este formată și sugrumată de flameni din zona tractului digestiv superior.
  • Flamenii sunt crescători de colonii. Prin urmare, se găsesc doar în grupuri mai mari.
  • Un flamingo depune de obicei doar un ou pe an.
  • Cu cât este mai vechi un urs flamingo, cu atât este mai mare probabilitatea ca cei mici să supraviețuiască.
  • Flamenii evită lacurile cu pești, deoarece aceștia sunt concurenți direcți ai alimentelor.
  • Între timp, în Germania există chiar și flamingo cu viață liberă. În Zwillbrocker Brenn, o rezervație naturală din Renania de Nord-Westfalia, locuiește un grup mic de flameni. Originea lor nu a putut fi clarificată până astăzi. Focarul este suspectat dintr-un parc pentru animale sălbatice.


Video: my roblox account got hacked. . (Ianuarie 2022).