Informații

Capra - Caracteristici


portret

nume: Hare
Alte nume: Iepure european
Numele latin: Lepus europaeus
clasă: Mamifere
dimensiune: aproximativ 40 - 70cm
greutate: 2 - 6kg
vârstă: până la 12 ani
apariție: blană până la maro închis, peritoneu mai deschis
dimorfism sexual: Nu
tipul de Nutriție: Erbivore (erbivor)
alimente: Iarbă, frunze, ierburi, rădăcini
răspândire: Europa, Asia, Australia, America de Nord
origine originală: Europa
ritmul somn-veghe: crepuscul și nocturnă
habitat: peisaje deschise sau semi-deschise
inamici naturali: Vulpe, câine, pisică, păsări de pradă, corb, corb
maturitatea sexuală: spre sfârșitul primului an de viață
sezonul de împerechere: Februarie - octombrie
gestație: 40 - 42 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 5 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre iepura

  • Leporul sau Lepus europaeus descrie o specie de mamifer din Leporidae sau iepură, care este astăzi răspândită pe multe continente.
  • Domiciliată inițial în Spania, Italia și Grecia, iepura a fost naturalizată ca un animal de vânătoare popular în toată Europa.
  • Deoarece unele exemplare au fost expuse și în America, Australia și Noua Zeelandă, iepura este acum acasă și în stocuri ridicate.
  • Iepul european locuiește în primul rând peisaje deschise în Europa, mărginite de arbuști și garduri dense, precum pajiști, câmpuri sau câmpuri. În America și Australia se găsește și în stepele uscate și pe dune.
  • Iubește punctele calde și uscate, cu o vedere largă.
  • Lepura Sassen se scurge în pământ, mici depresiuni, în care se retrage în pericol și rămâne acolo nemișcat.
  • Iepura este un animal extrem de precis și este activ în mare parte la amurg și în timpul nopții.
  • Iepurile de câmp pot cântări mai mult de șase kilograme și au o culoare maro închis vara și o haină gri la iarnă.
  • Cele mai marcante caracteristici ale lor sunt cele numite Löffler, cu urechi lungi de cincisprezece centimetri.
  • Pe fugă, iepurile de câmp pot atinge viteze de până la optzeci de kilometri pe oră și pot lovi cârligul pentru a scăpa de urmăritorul lor.
  • În perioada de reproducere, care are loc în Europa între februarie și octombrie, august, pot fi observate și iepuri în timpul zilei.
  • Iepura are prin poziția ochilor o vedere panoramică de aproape 360 ​​de grade, deși este cu ochi scurti.
  • Iepurile de câmp se hrănesc în principal cu muguri, ierburi și ierburi.
  • După ce s-a digerat terciul, iepura îl consumă a doua oară după excreție pentru a-și satisface necesarul de vitamina B1.
  • De trei până la patru ori pe sezon, femela dă naștere la până la cinci puieți pe gunoi, care sunt deja pe deplin dezvoltate și crescători de cuiburi.
  • Speranța de viață a iepurilor în sălbăticie este de până la doisprezece ani, multe exemplare căzând deja victime ale prădătorilor în primul an de viață.
  • Mai ales vulpile, păsările de pradă, corbii, pisicile și câinii sălbatici vânează iepuri brune. Datorită metodelor agricole moderne, habitatele sale sunt amenințate astăzi în multe locuri, deoarece curățarea intensivă duce la faptul că nu mai găsesc ascunzători.


Video: Cât de rentabilă este rasa de capre Carpatină (Ianuarie 2022).