Informații

Afișa - posterul dorit


portret

nume: Vidră
Alte nume: Vidră eurasiatică
Numele latin: Lutra lutra
clasă: Mamifere
dimensiune: aproximativ 0,8m - 1,20m
greutate: 5 - 10 kg
vârstă: 5 - 12 ani
apariție: haina maro-cenușie
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Carnivore
alimente: Pești, insecte, păsări, rozătoare
răspândire: Asia, Europa, Africa de Nord
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: Zi și noapte activă
habitat: Râuri, țărmuri împădurite
inamici naturali: Lynx, acvilă cu coada albă
maturitatea sexuală: la doi ani
sezonul de împerechere: tot anul
gestație: 55 - 64 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 4 pui
comportament social: Asociația familiei
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre vidră

  • Vidra este considerată un membru al familiei marten și trăiește ca un prădător perfect adaptat apei, de preferință în râuri superficiale, limpezi și bogate în pești, cu câmpii inundate și țărmuri puternic vegetate. Este situat în centrul și nordul Europei, în nordul Asiei și în unele țări occidentale din Africa de Nord. În multe țări din Scandinavia și Scoția, vidra se găsește și în apele sărate.
  • Vidra este un excelent înotător și scafandru și un mamifer extrem de adaptabil care, la fel ca toți martensii, este foarte versatil. Pe lângă pește, dieta sa include și insecte, broaște, melci, păsări de apă, șoareci, scoici, morcov și crabi.
  • Vidra are un fizic subțire și poate avea o lungime de până la 120 de centimetri, cu coada păroasă și puternică, conică, aproximativ un sfert din lungimea totală. Masculii sunt semnificativ mai grei decât femelele cu o greutate medie de nouă până la zece kilograme.
  • În funcție de mărimea și sexul lor, vidrele trebuie să consume zilnic între jumătate de kilogram și un kilogram de mâncare. Numai când flămânța vidra își consumă prada direct după vânătoare în apă, de obicei își ia timpul cu ea până ajunge la țărm.
  • Terenul de vânătoare al unui bărbat include cursuri de apă cu o lungime totală de aproximativ patruzeci de kilometri.
  • Femela naște de obicei unul până la patru tineri, care petrec aproximativ un an în grija mamei lor și în acest timp învață să își vâneze prada independent.
  • În trecut, vidrele erau vânate de oameni în special pentru hainele lor valoroase. Blana densă a animalelor era la cerere în principal datorită protecției sale excelente împotriva frigului. Pentru fiecare centimetru pătrat de piele, vidra produce aproximativ 50.000 de fire de păr, comparativ cu doar 120 la oameni.
  • Prin persecuții intense, vidrele au devenit în primul rând animale nocturne de-a lungul secolelor. O vidră de sex masculin pică aproximativ cincisprezece kilometri într-o noapte când merge la vânătoare.
  • Vidra a amenajat o ascunzătoare sub rădăcinile copacilor și arbuștii de la țărm la fiecare 1000 de metri de-a lungul teritoriului lor. În timpul zilei, vidra rămâne într-un adăpost de protecție și doarme.
  • În multe țări europene, vidra este una dintre speciile pe cale de dispariție din cauza persecuției îndelungate. Nu numai că vânătoarea a decimat drastic populația, dar și schimbarea habitatului lor, în special îndreptarea multor râuri, traficul și poluarea apelor lor au contribuit semnificativ la faptul că numărul este în scădere. Ca urmare a distrugerii habitatului uman, doar cincisprezece la sută dintre vidre ajung la vârsta de trei ani.


Video: Inscripţii cu greşeli afişe, anunţuri, postere, banere (Ianuarie 2022).