Informații

Colierul cu guler - Posterul dorit


portret

nume: Mugur de guler
Alte nume: Micul Alexander Parakeet
Numele latin: Psittacula krameri
clasă: Păsări
dimensiune: 30 - 40cm (inclusiv pene de coadă)
greutate: 90 - 120g
vârstă: până la 20 de ani
apariție: pene predominant verzi, penaj de sân galben-verde, cioc roșu
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: ?
alimente: Fructe de padure, seminte, nuci, muguri, insecte
răspândire: Africa, Asia, Europa, America de Nord
origine originală: Africa
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: În Europa Centrală preferă parcurile și spațiile verzi
inamici naturali: ?
maturitatea sexuală: la vârsta de trei ani
sezonul de împerechere: Martie - aprilie
sezonul de reproducere: aproximativ 21 de zile
dimensiunea ambreiaj: 2 - 5 ouă
comportament social: roi
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre colier

  • Parakeetul colorat sau Psittacula krameri descrie patru specii de papagali, care este considerată cea mai frecventă reprezentantă din această familie.
  • Galbenelul este originar din Africa Centrală și Asia, prin naturalizare și în America de Nord și Europa.
  • Neoconul, care trăiește în mari părți din Europa și America, provine probabil din păsări volare scăpate.
  • Prajiturile colorate sunt de culoare verde strălucitor până la gălbuie pe tot corpul lor, cioc luminos sau cioc roșu închis și inele roșii în jurul ochilor. Ei își datorează numele german bandei negre de pe bărbie, care se transformă într-o dungă roz în partea din spate a capului.
  • Acest guler atrăgător arată doar la bărbați.
  • Lungimea totală a corpului este de maximum patruzeci de centimetri, coada fiind puțin mai lungă decât restul corpului.
  • Parakeetul cu guler îi place să trăiască în așezări umane, unde populează copaci înalți în parcuri și grădini, precum și în cimitire. În Europa Centrală, populațiile cu viață liberă preferă să se așeze în roiuri de arbori plane, frasin sau stejar, care pot fi și la marginea drumurilor aglomerate.
  • Sunt animale foarte gregare, care dorm și se reproduc în comunități mai mari și pot fi observate cu ușurință adunând seara. Apoi se aude urletele ei puternice.
  • Gulerul se hrănește în principal cu legume. Pe lângă scoarță, muguri, diferite semințe și nuci, precum și fructe și fructe de pădure, el prinde câteodată insecte mai mici și larvele lor.
  • La vârsta de trei ani, gulerul devine matur sexual și eclozează în fiecare an din martie sau aprilie.
  • Cuibul este plantat într-o peșteră de copac, care este adesea preluată de alte specii de păsări și animale și extinsă cu ciocurile puternice.
  • Speranța de viață a parakeet-ului prăbușit este de aproximativ douăzeci de ani.
  • Din reproducerea a apărut mai multe variante diferite, inclusiv gulere puternice cu guler albastru.