Informații

Posterul Hecht - dorit


portret

nume: Știucă
Numele latin: Esox lucius
clasă: Pește
dimensiune: 1,0 - 1,5 m
greutate: până la 30 kg
vârstă: 15 - 30 de ani
apariție: gri-verde
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: predominant pește-mâncător de pește (piscivor)
alimente: în principal pește; de asemenea crustacee și mici amfibieni
răspândire: Emisfera nordică
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: preferă apele curgătoare
inamici naturali: în special conspecifice; Canibalismul nu este un fenomen rar la știucă
maturitatea sexuală: în jurul vârstei de trei ani
sezonul de împerechere: Martie - mai
Număr de posibili urmași: până la 40.000 de ouă
comportament social: Singuri
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant la știucă

  • Pescărușul sau Esox lucius descrie un pește prădător, care este considerat în multe țări din cauza cărnii sale albe fine ca pește popular comestibil.
  • Este originară din nordul și centrul Europei, Asia și America de Nord, unde populează râuri cu apă dulce sau salubre. De obicei se găsește lângă țărm și în paturi de stuf.
  • Ștechea poate atinge o lungime a corpului de până la 150 de centimetri și o greutate de peste douăzeci sau treizeci de kilograme.
  • Ștefă are un corp alungit, cu capul lung și gura aproape în formă de cioc.
  • Culoarea știucului variază în funcție de habitatul său și poate apărea verde, maro sau gri-maro, de obicei cu un model deschis.
  • Aripioarele sale dorsale îndepărtate îi permit răsuciri rapide și abrupte când este la vânătoare.
  • Dinții lui constau din dinți spate curbați, cu brici, care sunt, de asemenea, pe palat și pe limbă. Dinții se îndreaptă automat atunci când își detectează prada.
  • Un prădător iscusit și agresiv, știucul jefuiește tot ce îi stă în cale. Sursele sale de hrană preferate sunt peștii și amfibienii bolnavi sau decretați, dar și păsările tinere de apă, crabi și rozătoare, care sunt aproape de apă.
  • Întrucât urmărește în primul rând vânătoarea de pești slabi și bolnavi, inclusiv de speciile sale, știucul contribuie semnificativ la menținerea ecosistemului în care trăiește sănătos.
  • În fiecare an, știuca mănâncă aproximativ patruzeci de kilograme de mâncare.
  • Prada lui a devorat știucul lacom și în bucăți mari.
  • Imperecherea are loc primăvara, după ce femelele au fost hărțuite în mod persistent de către bărbați și au luptat cu înverșunare.
  • În funcție de greutatea lor corporală, femelele depun în ape localizate sau în zone inundate până la jumătate de milion de ouă care aderă la plantele subacvatice.
  • Larvele eclozează cel târziu în trei săptămâni, cresc foarte repede și deja captează puietul altor pești cu o înălțime de doar doi centimetri.
  • Vârfurile pot atinge o vârstă considerabilă de până la treizeci de ani.
  • Deoarece sunt foarte agresivi, au capacitatea limitată de a fi crescuți.