Informații

Jaguar - Posterul dorit


portret

nume: Jaguar
Alte nume: Onza
Numele latin: Panthera onca
clasă: Mamifere
dimensiune: 120 - 180cm
greutate: 50 - 130 kg
vârstă: 10 - 15 ani
apariție: palton galben auriu cu puncte negre
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Carnivore
alimente: Căprioare, porci, ombilicale, tapir
răspândire: America Centrală, America de Sud
origine originală: America Centrală, America de Sud
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: Pădurea de ploaie
inamici naturali: /
maturitatea sexuală: cam la varsta de patru ani
sezonul de împerechere: tot anul
Tragzeit / sezon de reproducere: 90 - 100 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 4 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre Jaguar

  • Jaguar aparține genului pisicilor mari și reprezintă cea mai mare nativă din speciile continentului american din familia sa.După Leu și Tigru, el este și a treia cea mai mare pisică de pradă de pe pământ.
  • Numele acestui prădător este derivat din cuvântul indian "yaguar", care înseamnă un prădător care poate ucide o pradă cu un singur salt.
  • Jaguarii au fost anterior găsiți și în regiunile sudice ale Statelor Unite, dar acum se găsesc doar în unele țări din America de Sud și Centrală.
  • Jaguarul este strâns legat de leopard, care este originar din Asia și Africa și arată foarte asemănător cu culoarea și modelul hainei. O diferență clară apare din faptul că Jaguarul are o coadă considerabil mai scurtă.
  • Fizicul său este, de asemenea, diferit de leopard, deoarece un Jaguar are o formă masivă. Cu toate acestea, este un alpinist bun, cu tinerii mai des pe copaci decât jaguarii adulți.
  • Jaguarii devin până la 180 de centimetri lungime și 130 de kilograme grele, prin care femelele sunt în mod clar mai mici decât masculii.
  • La fel ca leopardul, haina jaguarului este acoperită în galben nisipos până la roșu-auriu, cu pete rotunde și pete care apar în inele. Fiecare animal are un model individual în haina. Multe jaguare sunt negre profund, petele în formă de inel sunt clar vizibile în lumină. Astfel de exemplare sunt așa-numitul melanism, o pigmentare a fiecărui fir de păr cauzată de o genă modificată.
  • Jaguarii trăiesc ca singuri și predominant adormiți, preferând să rămână în pădurile tropicale dense și aproape de o sursă de apă. Terenul său de vânătoare, care poate acoperi o suprafață de până la 500 de kilometri pătrați, marchează un Jaguar cu urme vizibile de zgârieturi pe trunchiuri de copaci, precum și urină.
  • Gama sa largă de alimente include peste optzeci de specii diferite, inclusiv cerbi, maimuțe, armadillos, reptile, tapirs, rozătoare mari, broaște țestoase și pești.
  • Cu dinții săi puternici, jaguarul își omoară prada cu o singură lovitură țintită sau mușcă în craniu.
  • Jaguarii stau departe de specificații și se întâlnesc numai pentru împerecherea independentă de sezon.
  • După o perioadă de gestație de aproximativ trei luni și jumătate, femela naște până la patru tinere, care sunt inițial orbe și crescute de mama singură. Tinerii sunt în grija mamei de aproximativ doi ani și îi însoțesc deja la vârsta de câteva săptămâni pentru prima dată la vânătoare.
  • Jaguarii nu au prădători naturali, singura amenințare de acest fel este omul care și-a distrus habitatul și a redus foarte mult stocurile prin vânătoare în trecut. Ocazional, cu toate acestea, pisoi fără experiență pot deveni victime ale crocodililor sau ale altor pisici mari atunci când sunt la vânătoare.


Video: Jaguar Cutter (Ianuarie 2022).