Informații

The Lapwing - Wanted Poster


portret

nume: Lapwing
Numele latin: Vanellus vanellus
clasă: Păsări
dimensiune: până la 30cm
greutate: 200 - 350g
vârstă: 10 - 20 de ani
apariție: penaj alb cu burta, cap negru și zona gâtului
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Insectivore (insectivore)
alimente: Insecte
răspândire: Europa, Asia, Africa de Nord
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: zi și noapte activă
habitat: preferă pajiștile umede
inamici naturali: Vulpe, marten
maturitatea sexuală: cu al doilea an de viață
sezonul de împerechere: Aprilie - iunie
sezonul de reproducere: 21 - 28 zile
dimensiunea ambreiaj: 3 - 4 ouă
comportament social: formarea coloniei
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre derivație

  • Lapwing sau Vanellus vanellus își descrie propriul gen în cadrul ploilor și este originar din aproape toată Europa.
  • Cu o lungime a corpului de aproximativ treizeci de centimetri, laba este de aproximativ dimensiunea unui porumbel. Penajul apare alb pe partea burtică, negru pe spate cu un luciu verde metalizat. Coada maronie de dedesubt este scurtă, vârfurile aripii sunt de formă rotunjită.
  • Cea mai marcantă trăsătură este fața sa de culoare închisă, cu o penă lungă conică pe spatele capului.
  • Zăvoarele pot fi detectate în aer în principal prin zborul caracteristic, cu fluctuație lentă.
  • Inițial, scufundarea s-a găsit în principal în zonele umede precum mlaștinile, bălțile sau pășunile ierboase. Prin drenarea multor zone, această specie de păsări a început treptat să prospere în peisaje arabile și cultivate, unde labașul are condiții ideale de cuibărit datorită câmpurilor dense și ascunzătorilor.
  • Cu toate acestea, scăderea în Europa este una dintre speciile de păsări extrem de pe cale de dispariție, al căror număr este în continuă scădere. Acest lucru se datorează în principal folosirii pesticidelor, ceea ce înseamnă că sunt prea puține insecte disponibile pentru creșterea celor mici.
  • Pe măsură ce păsările migratoare scapă peste cap în Turcia, în mari părți din Africa de Nord și pe peninsula iberică. Cartierele lor de vară lasă multe păsări deja la începutul verii.
  • Se hrănesc în principal cu insecte care trăiesc în pământ și larvele lor, precum și viermi de pământ. Prada lor atrage lacrimi cu sunete ciocnite pe care le produc cu ciocurile din pământ. De asemenea, sunt mai puțin susceptibile să utilizeze alimente vegetale, precum cereale și semințe, ca sursă de hrană.
  • Lăutarii sunt maturi sexual la vârsta de un an, dar multe păsări cresc doar din al doilea sezon. Pentru sezonul de reproducere, există cupluri care trăiesc împreună pe înălțimi sezoniere. Lapsurile se întorc din cartierele lor de iarnă în Europa Centrală și de Nord în februarie.
  • Singurul mascul este responsabil de construirea cuibului prin crearea unui gol pe pământ într-o câmpie deschisă, fără creșterea arbustului sau a copacului. În luna martie, femela eclozează între trei și patru ouă de măsline, care sunt acoperite cu pete negre și astfel perfect camuflate. Sezonul de reproducere este de maximum 28 de zile.
  • Imediat după eclozare, puii de culoarea pământului părăsesc cuibul, dar în primele săptămâni de viață, rămân în imediata apropiere a părinților care le asigură hrană. În timp ce femelele sunt responsabile pentru hrănire, masculul veghează.
  • Când părinții aud un apel de avertizare, puii se aplatizează pe podea, lăsându-i perfect camuflați. Numai atunci când totul clar începe din nou să se miște.
  • Jucătorii tineri sunt de mare viteză la vârsta de aproximativ patruzeci de zile.
  • Cele mai vechi exemplare din sălbăticie, a căror viață a fost documentată științific, a ajuns la o vârstă de 20 de ani.


Video: LAPWING & HARE - Nightfall in The FOREST of BOWLAND - Vanellinae & Lepus (Ianuarie 2022).