Informații

Postarul canar - dorit


portret

nume: Canar
Alte nume: Canar
Numele latin: Serinus canaria
clasă: Păsări
dimensiune: 10 - 14cm
greutate: 15 - 25g
vârstă: 5 - 10 ani
apariție: sunt posibile diferite culori (galben, roșu, alb, maro deschis)
dimorfism sexual: Nu
tipul de Nutriție: predominant semănători (granivor)
alimente: Cereale, fructe, legume
răspândire: ca pasăre de pradă la nivel mondial
origine originală: Insulele Canare, Madeira și Azore
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: climă caldă și uscată
inamici naturali: Păsări de pradă
maturitatea sexuală: după trei-cinci luni
sezonul de împerechere: Februarie - aprilie; în principiu, totuși, tot anul
sezonul de reproducere: 12 - 14 zile
dimensiunea ambreiaj: 3 - 5 ouă
comportament social: Animal roi
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant pentru canar

  • Canary sau Serinus canaria forma domestica dezvoltată prin reproducerea din Insula Canară și descrie o specie din păsările paserine.
  • După cum sugerează și numele său, canarul locuia inițial în Insulele Canare, dar și în Madeira și în Azore.
  • Marinarii spanioli au descoperit Insula Canară în secolul al XV-lea în timp ce navigau de-a lungul coastelor vest-africane. Cântecul caracteristic al micilor păsări le-a atras atenția și astfel au readus câteva exemplare ale călătoriilor lor în Spania.
  • Eforturile de reproducere din ultimele cinci sute de ani au produs până în prezent aproximativ treizeci de rase canare diferite.
  • În comparație cu strămoșul său sălbatic este canarul cu lungimea corpului de zece până la paisprezece centimetri un pic mai mare și există, de asemenea, rase care au o lungime de până la 20 de centimetri.
  • Statura lui arată fizicul tipic al ciupercilor cu ciocul scurt și ascuțit, conic, capul rotund și coada medie-lungă.
  • Cele mai obișnuite culori sunt o portocalie strălucitoare și galbenul tipic canar, cu rasele producând și păsări cu pene albe, modelate maro maro și roșu.
  • Canarele sunt animale extrem de sociabile și diurne, care trebuie menținute întotdeauna în perechi cel puțin.
  • Isi petrec noptile asezate pe o ramura, unde se retrag si ei in timpul zilei, in perioadele de odihna si pentru a-si curata bine penajul.
  • Concrete își arată afecțiunea prin periaj reciproc sau mușcându-se reciproc. Practic, sunt foarte compatibile, disputele privind mâncarea sau așezarea sunt distractive și, de obicei, sunt ținute doar cu aripi împletite, mai rar cu alungări.
  • Cântarea melodioasă este un mijloc important de comunicare care domină deja păsările tinere proaspăt eclozionate.
  • În primăvară, primăvara, cântecul masculilor este și mai vizibil.
  • După împerechere, femela își construiește cuibul și depune în el până la cinci ouă albastre deschise. În timpul reproducției, acesta este furnizat cu hrană de către mascul.
  • După două săptămâni, puii eclozează, care părăsesc cuibul după șaisprezece zile și apoi li se oferă hrană de către părinți încă două săptămâni.
  • Canarii pot deveni îmblânziți în captivitate atunci când proprietarul este ocupat cu ei.
  • Speranța lor de viață este de aproximativ zece ani, dar în cazuri rare pot îmbătrâni în mod semnificativ.