În detaliu

Lemurul - Posterul dorit


portret

nume: Lemur
Alte nume: Katta
Numele latin: Lemuriforme
clasă: Mamifere
dimensiune: 30 - 40cm
greutate: 2 - 3kg
vârstă: 6 - 12 ani
apariție: haina alb-negru
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Omnivore (omnivor)
alimente: Frunze, fructe, ouă de pasăre, insecte
răspândire: Madagascar, Comore
origine originală: Madagascar
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: păduri dense
inamici naturali: Păsări de pradă, șerpi, fosa
maturitatea sexuală: cam la varsta de patru ani
sezonul de împerechere: Mai
gestație: 120 - 170 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 3 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Interesant de lămâie

  • Lemurile descriu un gen din primate și aparțin maimuțelor cu nasul umed.
  • Suprafața lor de distribuție este limitată la Madagascar și micul arhipelag din Comore. Acolo, lămâii trăiesc în principal în regiuni împădurite, care reprezintă mai puțin de zece la sută din suprafața totală a patriei lor. Se găsesc în pădurile pluviale umede, precum și în pădurile uscate spinoase sau de foioase.
  • În total, există aproximativ o sută de specii de lămâi, întrucât cele mai cunoscute sunt așa-numitele Kattas, care se remarcă mai ales prin cozile lungi în dungi albe și negre și prin desenul chipul izbitor.
  • Alte tipuri de lămâi au o haină maro, roșiatică, albă sau gri. De asemenea, în ceea ce privește înălțimea, greutatea și statura, există diferențe mari între specii.
  • Frecvente pentru aproape toate speciile sunt ochii puternici și o gheară specială de curățare, care se află la sfârșitul celui de-al doilea deget.
  • În cadrul acestui grup de primate există specii nocturne, precum și câteva lemuri diurne, precum varisul sau sifakele, care sunt cei mai mari membri ai genului. Unele specii, care au un ritm zilnic dependent de vreme și de aprovizionarea cu alimente, sunt în mod continuu active ca primate catemerale în faze mai lungi, fără a dormi pentru pauze.
  • Lemurii, cu excepția câtorva specii, trăiesc predominant în copaci și rareori trăiesc în apropierea pământului. Datorită habitatului preferat, sunt alpinisti excelenți, care se deplasează în moduri diferite în ramuri.
  • Lămâile se hrănesc cu părți din plante, fructe, nectar și frunze. Ca surse carnale alimentare, ouăle de pasăre și nevertebrate, cum ar fi păianjenii, centipedele sau insectele sunt de asemenea utilizate în unele specii.
  • Când dorm, lămâiele se retrag în cuiburi făcute de frunze, scobite sau copaci.
  • Lemurile formează de obicei grupuri familiale, ai căror membri împărtășesc un adăpost, dar merg singuri în hrană. În cadrul asociațiilor sociale strânse de lemuri, femeile sunt adesea sexul dominant. Deși majoritatea speciilor trăiesc ca primate strict monogame, unele lemuri sunt cunoscute pentru a permite femelelor să se împerecheze de către mai mulți parteneri, chiar dacă acestea au o relație de împerechere cu doar un mascul.
  • Deși districtele grupurilor individuale sunt strict limitate, acestea se pot suprapune celor ale altor grupuri familiale. Zonele tribale recunosc lămâii prin semnele de miros, conspecifice de pe trunchiurile copacilor și din ramuri. Parfumurile sunt formate în glande speciale, care stau pe anus, pe încheieturi, brațul aplecat sau pe piept în funcție de tip.
  • Lemurile comunică între ele prin sunete caracteristice pentru a se avertiza reciproc în caz de amenințare din partea prădătorilor, cum ar fi păsările mari de pradă sau alte mamifere pentru a stabili contactul sau pentru a apăra zona. Unele specii diurne comunică, de asemenea, desenând grimase și un mare repertoriu de gesturi.


Video: HAYALET ŞEHİR ÇERNOBİL! (Ianuarie 2022).