Facultativ

Posterul Ocelot - dorit


portret

nume: Ocelot
Numele latin: Leopardus pardalis
clasă: Mamifere
dimensiune: 120 - 150cm
greutate: până la 20 kg
vârstă: 7 - 16 ani
apariție: model cu blană de tabby
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Carnivore
alimente: mici mamifere și pești
răspândire: America Centrală, America de Sud
origine originală: America de Sud
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: Pădure tropicală
inamici naturali: Jaguar, otravă și șerpi strangulați
maturitatea sexuală: cam la varsta de trei ani
sezonul de împerechere: tot anul
gestație: 80 - 85 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 3 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre ocelot

  • Deși ocelotele sunt numărate printre pisicile mici, dar cu o lungime totală de până la 150 de centimetri, o înălțime a umărului de până la 50 de centimetri și o greutate corporală de până la 20 de kilograme sunt clasificate ca pisici de dimensiuni medii.
  • Ocelotul se găsește doar în America, unde este originar atât din sudul Statelor Unite, cât și din majoritatea țărilor din America Centrală și de Sud. Ocelotii trăiesc în principal în regiunile pădurilor de pădure, dar se datorează și decimării continue a habitatului lor de către oameni, de asemenea, deseori găsiți în pădure.
  • În funcție de zona de distribuție, se face o distincție între mai multe subspecii ale ocelotului, care diferă mai ales prin culoarea stratului lor.
  • Acest lucru poate apărea fie în tonuri roșiatice, un gri pal sau diferite nuanțe de bej. Frecvente pentru toate speciile de ocelot sunt burtica albă și gâtul inferior, precum și dungi negre de pe frunte și modelul excepțional de frumos al hainei scurte. Rochia din blană a ocelotului nu doar împodobește dungi, ci și polka de diferite dimensiuni în rozete.
  • Ozelotii sunt alpiniști și înotători excelenți care caută în cea mai mare parte mâncare noaptea pe motivele de vânătoare întinse. Își urmăresc prada urmându-și urmele de miros.
  • Captează în principal rozătoare, diverși amfibieni și maimuțe mici, capibari sau căprioare. În sezonul ploios, peștele și diverse crustacee sunt, de asemenea, pe meniul lor. Deși vânează în principal pe pământ, uneori reușesc și să prindă o pasăre.
  • Ca parte a forajului lor de noapte, aceste pisici sălbatice strict solitare parcurg distanțe de până la opt kilometri. Doar rareori părăsesc jungla în timpul nopților fără lună și caută hrană pe teren deschis.
  • În timpul zilei, ocelotele se retrag în ascunzătorile lor în goluri sau tufișuri.
  • Teritoriul lor este marcat de ocelote cu urină sau fecale, precum și semne de zgârieturi vizibile lăsate pe trunchiurile copacilor.
  • Doar în sezonul de împerechere bărbații și femelele se întâlnesc la scurt timp. După o perioadă de gestație de aproximativ 75 de zile, femela din ascunzătorul ei într-o creșă, peșteră de copac sau scrub dă naștere unu-trei pui, care se alătură mamei lor la vârsta de cinci săptămâni, ca parte a raidurilor lor de noapte pentru a învăța vânătoarea . Dacă încă nu au activități independente la vârsta de trei ani, sunt alungați de mama lor și trebuie să își găsească propriul loc de vânătoare.
  • Ocelotii au fost vânați intens în trecut datorită frumoasei haine. Deși interzise de CITES, ocelotele rămân în pericol. Astăzi, însă, sunt mai puțini blănuri, ci mai degrabă victime ale traficului rutier.


Video: NCLEX Question - Medications for clients with Pulmonary Embolism (Ianuarie 2022).