Informații

Panda roșu - profil


portret

numeImagine: Red panda
Alte nume: Panda mică, urs de pisică, vulpe de foc
Numele latin: Ailurus fugens
clasă: Mamifere
dimensiune: aproximativ 60cm (lungime cap-coca)
greutate: 3 - 6kg
vârstă: 6 - 15 ani
apariție: blană roșie pe spate, blană neagră pe piept și burtă
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: în principal erbivor (erbivor)
alimente: Bambus, fructe de pădure, fructe, ouă de pasăre, insecte
răspândire: Nepal, Myanmar, India
origine originală: Asia
ritmul somn-veghe: nocturnă
habitat: Pădure tropicală tropicală, păduri de munte
inamici naturali: Marten, Leopard
maturitatea sexuală: despre începutul celui de-al treilea an de viață
sezonul de împerechere: Ianuarie - februarie
gestație: 125 - 140 zile
dimensiunea gunoi: 1 - 4 pui
comportament social: Singuri
Din stingere: Da
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre Panda Roșie

  • Panda Roșie sau Ailurus fugens este singurul reprezentant al Pandasului Mic și este cunoscut și sub numele de vulpe de foc, pisică de urs sau câine de aur.
  • Colonizează doar unele regiuni sud-vestice ale Chinei și estul Himalaya, din Nepal până în Myanmar.
  • Acolo trăiește la altitudini cuprinse între două mii și patru mii de metri în pădurile de munte și în jungla dens depășită de bambus.
  • Red Panda preferă temperaturi de până la 25 ° C. Dacă devine prea cald în soarele de amiază, se va retrage în peșterile răcoroase de stâncă sau va dormi întins în căldări.
  • Panda roșu cântărește la o înălțime a umărului nu mai mult de 30 de centimetri și cântărește până la șase kilograme. Are o culoare roșie-cupru în vârf, pe piept și blană neagră a burtei și o coadă stufoasă, gălbui și cu dungi indistinct. Fața are desenul alb caracteristic.
  • Ca mamifer predominant crepuscul și nocturn, panda roșu stă de obicei într-un singur loc și rămâne în ramurile copacilor de cele mai multe ori. Rareori panda roșie călătorește în primele ore ale dimineții.
  • Panda roșie trăiește practic ca singuri, dar se pot uni și pentru a forma mici asociații familiale.
  • Pentru a-și apăra pretenția teritorială împotriva specificului, panda roșie taie în mod regulat nu numai ramurile, ci și solul și distribuie o secreție de parfum, care amintește puternic de mirosul de mosc.
  • Își datorează numele, care este folosit pe scară largă în țările vorbitoare de limbă germană, peștelui, pe care îl purifică intens după un pui de somn, lingând întreaga haină ca o pisică.
  • Panda Roșie este un prădător prădător care se hrănește în principal cu bambus, dar și în vânătoarea rozătoarelor mici, păsărilor și ouălor și insectelor mari. În plus, fructele, fructele de pădure, ghindele, ierburile și rădăcinile servesc ca surse alimentare importante.
  • Mulți panda roșii cad prada martenilor și leopardelor de zăpadă.
  • În caz de pericol, panda roșu se retrage în crevete sau pe un copac. Dacă este atacat pe pământ, stă pe picioarele posterioare și se apără de dureri, ceea ce poate provoca vătămarea severă a urmăritorului lor de către ghearele ascuțite uneori.
  • Sezonul de împerechere al Pandasului Roșu se extinde din ianuarie până în februarie. Împerecherea are loc numai după ce masculul a mușcat în gâtul femelei.
  • După o perioadă de gestație de 130 de zile în medie, femela dă naștere unui singur sau mai multor pui orbi într-o cavitate cuibărită. Aceștia sunt alăptați de mamă timp de cinci luni.
  • În sălbăticie, speranța de viață a Red Panda este de aproximativ zece ani, dar exemplarele captive pot trăi până la cincisprezece ani.


Video: SUNT UN RATON SAU UN PANDA ROSU? - AM DESCOPERIT ADEVARUL! (Ianuarie 2022).