Facultativ

Zmeul negru - Posterul dorit


portret

nume: Zmeul negru
Alte nume: Milano Neagră
Numele latin: Milvus migrans
clasă: Păsări
dimensiune: 45 - 60 cm
greutate: 0,5 - 1 kg
vârstă: 10 - 20 de ani
apariție: de culoare maro închis la negru
dimorfism sexual: Da
tipul de Nutriție: Omnivore (omnivor)
alimente: Morcov, pește, rozătoare, insecte, melci, păsări
răspândire: Europa, Asia, Africa și Australia
origine originală: necunoscut
ritmul somn-veghe: diurnă
habitat: de preferință în imediata apropiere de lacuri, râuri sau coaste
inamici naturali: ?
maturitatea sexuală: cu 4 până la 5 ani
sezonul de împerechere: Aprilie - mai
sezonul de reproducere: 28 - 32 zile
dimensiunea gunoi: 2 - 5 ouă
comportament social: construirea grupurilor
Din stingere: Nu
Mai multe profiluri de animale pot fi găsite în Enciclopedia.

Fapte interesante despre zmeul negru

  • Zmeul negru, sau Milvus migrans, descrie o pasăre de pradă numărată printre speciile asemănătoare șoimului, strâns legate de zmeul roșu și subdivizată în mai multe subspecii.
  • În funcție de zona de distribuție, zmeul negru trăiește ca un stand sau o pasăre migratoare. Se găsește în mare parte din Europa, precum și în Asia, Africa și Australia. Aproape toate populațiile care trăiesc în Europa se mută în căminele calde de iarnă din sud în toamnă.
  • Zmeul Negru preferă să stea în zone care se află în imediata apropiere a apelor și au un stoc mare de copaci. Așa că este adesea găsit în pădurile riverane, pe țărmurile lacurilor și de-a lungul râurilor mari. Cu toate acestea, nu depinde de apă și poate trăi cu ușurință în zone uscate cu acoperire de copaci, în peisaje cultivate și în stepele montane.
  • El are o dimensiune a corpului de maximum șaizeci de centimetri și o anvergură de aripă de puțin peste un metru și jumătate mai mică decât ruda sa, zmeul roșu, unde femelele sunt puțin mai mari și mai grele decât masculii.
  • Penajul apare într-o culoare maro intens închis, aripile sunt negru profund. Pe partea burtică, precum și pe capul și gâtul strălucitor, apar linii fine negre.
  • Ciocul galben strălucitor se termină în jos, ca un vârf negru cu aspect de cârlig.
  • Spectrul alimentar al zmeului negru este foarte larg și depinde de gama sa. Ca vânător el captează rozătoare și mici mamifere, precum și pești mari, șerpi, șopârlă și insecte. În plus, morcovul și deșeurile de animale din halde sau de la abatoare și fabrici alimentare sunt printre sursele sale de hrană.
  • În populațiile europene, curtea începe în sferturile de iarnă, începând cu luna martie, zborurile de curte și războaiele de gazon amar sunt observate în zona de reproducere.
  • Masculii și femelele devin maturi sexuale în jurul vârstei de patru ani și se unesc pentru a forma cupluri de-a lungul vieții.
  • Ciorchinele, care sunt de obicei create sau extinse de către bărbat, constau adesea din materiale vegetale și gunoi, cum ar fi plasticul.
  • În ea femelele depun două-cinci ouă, care sunt incubate de ambii părinți timp de patru sau cinci săptămâni.
  • Băieții petrec primele șapte sau opt săptămâni în ochi și sunt hrăniți de părinți.
  • Clutch-urile sunt adesea distruse de martens sau racoane, puii Uhus, corbi sau vulturi capturate.
  • Speranța de viață a Zmeului Negru este de aproximativ douăzeci de ani.


Video: Harap Alb desen animat in romana (Decembrie 2021).